AKTUELNO

Više raketa ispaljeno je rano jutros na međunarodni aerodrom u Kabulu, ali se evakuacija nastavlja, potvrđeno je iz Bele kuće.

Američki predsednik Džo Bajden obavešten je o raketnom napadu na aerodromu u Kabulu i ali se operacije evakuacije nastavljaju, rekla je portparolka Bele kuće Džem Psaki.

Američki zvaničnik je rekao za agenciju Rojters da je čak pet projektila ispaljeno je na međunarodni aerodrom u Kabulu, ali da ih je presreo sistem protivraketne odbrane.

Kako prenosi TOLO njuz, prema rečima svedoka, nekoliko raketa je ispaljeno iz automobila iz oblasti Kaira Kana ka aerodromu u Kabulu.

Svedok koji je govorio za medije pod uslovom da ostane anoniman iz straha od odmazde rekao je da je čuo zvuk tri eksplozije, a zatim je video nešto poput vatre, na nebu, prenosi Gardijan.

Ljudi su nakon eksplozija pobegli, rekao je svedok.

Američki zvaničnici saopštili su da je u nedelju američki bespilotni avion razneo vozilo sa više bombaša samoubica iz Islamske države pre nego što su mogli da napadnu aerodrom i da poremete američku evakuaciju na međunarodnom aerodromu u Kabulu.

Američki zvaničnici rekli su da je nekoliko dece poginulo u napadu.

SAD će se povući iz Avganistana do utorka.

#Aerodrom

#Kabul