AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je američki predsednik Donald Tramp potpuno drugačiji uživo nego na televiziji, dodavši da je Trampu detaljno objasno da se Rusija nije mešala u predsedničke izbore u SAD.

Putin nakon susreta sa američkim predsednikom smatra da postoji temelj da se ostvari makar delimična saradnja sa Vašingtonom, navodi Rojters.

On navodi da se sa Trampom dogovorio da se uspostavi radna grupa za saradnju u oblasti sajber bezbednosti. Putin je rekao da je Tramp postavio mnogo pitanja o navodnoj umešanosti Rusije u predsedničke izbore u Americi i da se on trudio da da veoma detaljan odgovor te da mu se čini da je predsednik SAD delovao zadovoljno.

Foto: Tanjug AP

-Tramp je postavio mnogo pitanja o tome. Odgovorio sam na sva pitanja koliko sam bio u mogućnosti. Čini mi se da je to primio k znanju i složio se, ali treba da pitate njega o tome kako je to shvatio - rekao je Putin novinarima, prenosi TASS.

Ruski predsednik je rekao i da su SAD po pitanju Sirije postale pragmatičnije.

-Oslanjajući se na volju Irana, Turske i sirijskog rukovodstva moguće je preduzeti dalje korake u vezi sa rešavanjem krize u Siriji - rekao je Putin.

#Donald Tramp

#Rusija

#SAD

#Vladimir Putin

'