AKTUELNO

Dvojica pljačkaša uhapšena su posle policijske potere dok je u toku potraga za ostalim članovima bande.

Grupa lopova opljačkala je Bulgarijevu radnju na Trgu Vendom u Parizu i pobegla sa nakitom vrednim 10 miliona evra. Posle spektakularne policijske potere, dvojica osumnjičenih su uhvaćena.

Tri osobe obučene u moderna odela i naoružani pištoljima opljačkali su nedavno renoviran butik u centru Pariza, blizu hotela Ric. Lopovi su potom pobegli u sivom BMW-u dok ih je četvoro saučesnika pratilo na skuterima. Policija je otvorila vatru na automobil, primoravši trojku da napusti automobil i peške pobegne.

"Brza reakcija pariske policije posle pljačke zlatare na Trgu Vendom. Dvojica osumnjičenih u pritvoru", navela je pariska policija i dodala da je u toku potraga za ostalima.

Izvor blizak istrazi rekao je AFP-u da su lopovi odneli nakit vredan 10 miliona evra iz Bulgarija, čuvene italijanske juvelirnice koja je deo francuskog luksuznog konglomerata LVMG.

Poslednjih meseci, juvelirnice u Parizu našle su se na udaru pljačkaša. U julu, jedan muškarac ukrao je nakit vredan dva miliona evra iz butika Šome i pobegao na električnom skuteru. Uhapšen je dan kasnije sa saučesnikom i većina predmeta je vraćena vlasnicima.

Tri dana kasnije, dvojica muškaraca naoružana šokerima i suzavcem, napala je Din Van radnju ukravši robu vrednu 400.000 evra.

Autor: