AKTUELNO

Stelio Čerkveni (88) koji je ubio ćerku Dorijanu (61) na proslavi njenog rođendana, pa presudio sebi, gotovo 30 godina je pričao da ne može da joj oprosti udaju za svog poslovnog partnera i vršnjaka, pričaju njegovi prijatelji iz Srbije.

Rođen u Sloveniji

Prijatelji Čerkvenija iz Srbije koji su se javili redakciji i insistirali na anonimnosti, kažu da je Stelio rođen u Sloveniji.

- On je poreklom iz Kopra, a tamo i danas žive njegovi brat i sestra. Upoznali smo se davno, još pre nego što se Dorijana udala za svog muža, Steliovog partnera u biznisu, koji je ostao udovac sa troje dece. Kasnije su dobili sina - pričaju prijatelji.

Kako kažu, njena udaja pogodila je roditelje. - Otac je se odrekao, a majka Natalija ubrzo umrla od tuge. Dorijana nije došla na sahranu, poslala je venac, a njen otac je i zbog toga negodovao. Pričao je da je kada je saznao da je ona u vezi sa njegovim drugom tako pretukao da su joj pukla rebra i uradio sve da ih razdvoji, ali bezuspešno - kažu naši sagovornici:

Pričao da mu je propao biznis zbog ćerke

- Godinama je pričao da mu je biznis sa marketima propao zbog njih dvoje, da su ga doveli do prosjačkog štapa. Kasnije je otvorio agenciju za nekretnine, ostali smo u kontaktu, lepo je živeo. Imao je izuzetno sređenu kuću, luksuznu - pričaju prijatelji.

Međutim, Čerkveni se razboleo.

- Imao je probleme sa kolenima, a navodno i rak. Kada smo pročitali vest, nismo mogli da verujemo. On jeste bio ljut na ćerku, ali nismo mislili da će ikada da uradi ovako nešto! Znali smo da je ne prima u kuću, ali da joj ovako presudik, neverovatno - dodaju.

Da podsetimo, Čerkveni je došao na proslavu rođendana ćerke, posle svađe pucao u nju, pa u sebe. Na mestu zločina nađen je i njegov dnevnik u kome je navodno pisao o detaljima odnosa.

Voleo Srbiju

Stelio Čerkveni, kako kažu prijatelji, redovno je dolazio u Srbiju. - Bio je ovde više puta u poseti, voleo je našu zemlju i može se reći da je često dolazio - kažu prijatelji.

Autor:

#Ubistvo

#padova