AKTUELNO

Ruski fond za direktne investicije ne sumnja da će Svetska zdravstvena organizacija (SZO) odobriti rusku vakcinu protiv virusa korona Sputnjik V, izjavio je direktor Fonda Kiril Dmitrijev.

- Mi verujemo da će uskoro, u oktobru, predstavnici SZO posetiti Rusiju i ne sumnjamo da će SZO odobriti vakcinu“- rekao je Dmitrijev na konferenciji "Blumberg invest global".

On je u govoru naveo i da će u oktobru biti proizvedeno više od 100 miliona doza ruskih vakcina protiv virusa korona "Sputnjik V" i Sputnjik lajt'', dok će u novembru 50 odsto ovih vakcina biti proizvedeno u inostranstvu, preneo je Sputnjik.

Pomoćnica generalnog direktora SZO Marianđela Simao je izjavila da je pravni problem, zbog koga je zaustavljen proces odobrenja vakcine "Sputnjik V", rešen i da će se proces nastaviti nakon usaglašavanja dokumentacije.

Prema njenim rečima, radi se o podacima koje je potrebno uneti u dosije, a koji se čekaju od Ruskog fonda za direktne investicije, kao i o završetku inspekcija u Rusiji.

Nedavno je ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio da su uklonjene sve prepreke za priznavanje ruske vakcine protiv virusa korona "Sputnjik V" u SZO i da su preostale neke administrativne procedure.

Autor: