AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić primio je danas palestinskog ministra inostranih poslova Rijada Al-Malikija, učesnika skupa posvećenog 60. godišnjici Prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, sa kojim je razgovarao o različitim aspektima bilateralnih odnosa, za čijim unapređenjem postoji obostrana želja.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ceni tradicionalna prijateljstva i da će srpska spoljna politika voditi računa da ih ni u jednom trenutku ne zanemari. Takođe je rekao da je neophodna snažnija saradnja u multilateralnim organizacijama i forumima.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

On je zahvalio za podršku Palestine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a posebno kroz protivljenje članstvu tzv. Kosova u međunarodnim organizacijama. Ministar Al-Maliki je potvrdio da takav stav palestinskih vlasti ostaje čvrst.

Predloženo je održavanje sednice Mešovitog komiteta za saradnju, koji bi konkretizovao identifikovane mogućnosti za sveobuhvatnu saradnju.

Ministar Al-Maliki je informisao predsednika Vučića o palestinskom viđenju dešavanja na Bliskom istoku.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Fotografije susreta objavljene su na instagram nalogu "budućnost Srbije".

Podsećamo, manifestacija koja se održava povodom 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih jedan je od najvažnijih političkih skupova u svetu, a uprkos pandemiji virusa korona u naš glavni grad dolaze mnogi predsednici, premijeri i šefovi diplomatije zemalja iz celog sveta.

Oko izuzetno značajnog skupa angažovao se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na čiju ideju i inicijativu se i održava ova konferencija. U Srbiju dolazi više od 100 delegacija iz 50 zemalja sveta.

#Aleksandar Vučić