AKTUELNO

Premijer australijske države Viktorije Den Endrjus rekao je danas da bi teniseri, koji nisu vakcinisani protiv korona virusa mogli da ostanu bez viza za dolazak na Australijan open.

"Mislim da nevakcinisani teniseri neće imati vizu za dolazak u našu zemlju", rekao je Endrjus premijer države, čiji je glavni grad Melburn.

Australijan open je tradicionalno prvi grend slem turnir u godini, a veliko je pitanje da li će na njemu učestvovati trostruki uzastopni šampion Novak Đoković.

"Virus ne zanima vaš rang ili broj grend slem titula koje ste osvojili. A i da dobiju vizu nevakcinisani bi verovatno morali da budu u karantinu dve nedelje, za razliku od drugih", dodao je on.

Foto: Tanjug AP/Alberto Pezzali, Tanjug/Sava Radovanović

Đoković bi u Australiji "tražio" istorijsku 21. grend slem titulu u karijeri, a ranije je odbio da javno kaže, da li je vakcinisan.

Australija je pre 19 meseci zatvorila granice uvodeći neke od najstrožih mera u borbi protiv pandemije korona virusa.

Granice bi u novembru postepeno trebalo da se otvaraju, ali će ulazak u zemlju biti dozvoljen samo tamošnjim državljanima i ljudima sa stalnim boravkom.

Endrjus je govoreći o trci Formule 1, koja se naredne godine održava u Melburnu, prvi put posle 2019. godine, rekao da bi svi gledaoci trebalo da budu vakcinisani.

Foto: Tanjug AP/Luca Bruno

"Trka se održava u aprilu (10. april), mislim da tada neće biti mnogo ljudi, koji nisu primili dve doze vakcine", dodao je on.

Pored Đokovića, grend slem turnir u Melburnu prošle godine u ženskoj konkurenciji osvojila je Japanka Naomi Osaka.

Autor:

#Australija

#vakcinacija