AKTUELNO

Kraljica Elizabeta II (95) nedelju dana nije mogla da šeta pse nakon što joj je lekar naredio da se odmori.

Njeni lični lekari su je u sredu uputili u londonsku bolnicu da je pregledaju specijalisti, ali je posle noći provedene u bolnici otpuštena i vraćena u zamak Vindzor, prenosi Dejli mejl.

Kako prenose britanski mediji, kraljica je dobro raspoložena, a lekari su je iz predostrožnosti poslali u bolnicu. Podsetimo, kraljica Elizabeta II prihvatila je lekarski savet i otkazala planiranu posetu Severnoj Irskoj prošle nedelje.

Porodica i prijatelji veruju da je šetnja sa psima njen eliksir života i da su upravo oni pomogli da kraljica u 96. godini ostane tako zdrava.

Kraljica ima dva korgija i dorgija zvanog Kendi koji je nastao ukrštanjem korgija i jazavičara. Jedan od najzanimljivijih trenutaka njenog dana jeste upravo šetnja sa njima u blizini Frogmora na imanju Vindzor, gde su nekada živeli princ Hari i Megan Markl.

Umesto nje, pse trenutno šeta osoblje.

Bakingemska palata saopštila je juče da je kraljica i dalje raspoložena i da obavlja neke "lake dužnosti" dok se odmara.

Ona se i dalje nada da će sledeće nedelje moći da prisustvuje samitu UN o klimatskim promenama Cop26 u Glazgovu, bilo lično ili putem video veze.

Konačna odluka biće doneta krajem nedelje.

Autor: