AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin odmarao je u Sibiru.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ove nedelje bio na dvodnevnom odmoru u južnom Sibiru, tokom kojeg je kampovao u gustoj sibirskoj šumi, pešačio i pecao na planinskim jezerima, a proveo je i dva sata u podvodnom lovu na štuku, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je, prema njegovim rečima, od 1. do 3. avgusta, na putu ka Blagoveščensku, napravio dvodnevnu pauzu u Tivi na jugu Sibira, a društvo su mu tokom kratkog odmora pravili ministar odbrane Sergej Šojgu, predsednik Republike Kakasije Viktor Zimin i gradonačelnik Tive Šolban Kara-ul, prenosi Tas s.

- Ovo nije prvi put da je Putin posetio ovaj deo zemlje radi odmora i rekreacije, ali mu je uvek cilj da poseti neko novo mesto, baš kao sada - rekao je Peskov.

On je napomenuo da u je klima u tom kraju oštra i da temperatura vode u jezerima retko kad pređe 17 Celzijusovih stepeni, ali je istakao da "to nije sprečilo predsednika da pliva".

Pročitajte još: Stoltenberg: Odnosi NATO-a sa Rusijom u najtežoj fazi

Dok je ronio tokom podvodnog ribolova, Putin je snimio neobične prizore "GoPro" kamerom koju je imao instaliranu na maski, a ti snimci će, zajedno sa drugim video-snimcima i fotografijama, uključujući i one napravljene iz kvadrokoptera, uskoro biti objavljene, dodao je predsednikov portparol.

- Lovio je štuku tokom dva sata, i na kraju ju je ulovio. Bilo je to kratko, ali zanimljivo putovanje - zaključio je Peskov.

U ponedeljak 7. avgusta snimci i fotografije sa Putinovog odmora biće objavljeni najpre na TV kanalima, a nešto kasnije i na sajtu Kremlja, navodi ruska agencija.

#Letovanje

#Sibir

#Vladimir Putin

'