AKTUELNO

Neimenova žena (36) koja se bacila sa 4. sprata zgrade u Harkovu, nakon što je u sredu zadavila svog dvogodišnjeg sina, objasnila je policiji zašto je ubila dete, a potom pokušala i sebi da oduzme život.

Žena, koja je preživela pad sa velike visine, rekla je da je udavila dete i skočila jer je saznala da boluje od teške bolesti. Kako je rekla, iz cele situacije nije videla drugi izlaz, s obzirom na to da je samohrana majka, te je strahovala da o njenom sinu neće imati ko da brine.

U tužilaštvu su rekli da žena nema istoriju psihijatrijskih bolesti i naveli da je u stanu živela sa sinom i svojim ocem (66).

Ukrajinski mediji pišu da je deda mališana bio u stanu u trenutku tragedije, ali da nije čuo šta se događa.

Protiv majke je podignuta optužnica za ubistvo deteta, a ukoliko bude osuđena, preti joj i do 15 godina zatvora.

Svetlana Gorbunova Ruban, zamenica gradonačelnika, rekla je da žena zaista boluje od neizlečive bolesti. Istakla je da je žena koristila lekove, te da se sumnja da je možda pod uticajem lekova počinila zločin.

Nikad ranije nije bilo prijava u ovoj porodici za nasilje.

Kobnog dana, majka je mališanu oko vrata obmotala kaiš od bademantila i zadavila ga. Nakon toga se bacila sa prozora stana na 4. spratu. Žena je preživela pad sa velike visine, a prolaznici su odmah pozvali policiju.

Autor: