AKTUELNO

Pomorska spasilačka služba u Španiji spasila je skoro 600 migranata koji su u 15 čamaca pokušali da iz Maroka pređu Sredozemno more rutom koju inače često koriste migranti da dopru do Evrope, prenosi AFP.

Portparol pomorske spasilačke službe rekao je da je 599 migranata spašeno u ranim jutarnjim satima, piše AFP. Među spašenim migrantima bilo je najmanje oko 35 maloletnika, uključujući i bebu.

Oni su prelazili Gibraltarski prelaz i Alborsko more bežeći od nemira i siromaštva u svojim zemljama, rekao je portparol i dodao da je veliki broj čamaca sa migrantima koji plove ka Španiji neobično visok ovog leta u poređenju sa periodom prošle godine kada je bilo, kako je rekao, tri puta manje čamaca sa migrantima.

Izlilo se 34.000 galona nafte kod obala Kuvajta

Prema informacijama Internacionalne organizacije za migraciju, 8.385 migranata je stiglo u Španiju do 9. avgusta ove godine, podseća AFP.

Do sada se najmanje 121 migrant udavio na putu od Maroka do Spanije u poređenju sa 128 smrtnih slučajeva migranata tokom cele prošle godine, piše AFP.

#Migranti

#Španija

'