AKTUELNO

Ričard Akosta (33) i njegov 14-godišnji sin optuženi su za ubistvo trojice tinejdžera u prodavnici 26 decembra, saopštila je policija Garlanda u Teksasu.

U napadu je povređen još jedan tinejdžer. Ričard Akosta je uhapšen zbog povezanosti sa krvavim incidentom nakon što se sam predao policiji. On je u pritvoru a kaucija mu je određena na milion dolara.

Policija traga za njegovim 14-godišnjim sinom Abelom, koji je navodno pucao i usmrtio trojicu tinejdžera a ranio četvrtog, preneo je “ABC njuz”.

Prema zvaničnicima koji su pregledali snimke nadzornih kamera, Abel je izašao iz pikapa svog oca i otvorio vrata prodavnice, da bi ispalio više metaka iz svog oružja i pogodio žrtve koje su bile unutra. Potom se vratio u kamion i pobegli su “velikom brzinom”, rekla je policija.

Detektivi veruju da Abel beži od hapšenja i policija je zatražila pomoć javnosti. Motiv za napad još nije otkriven, a istraga je u toku. Policija je identifikovala trojicu usmrćenih tinejdžera, u pitanju su 14-godišnji Ksavijer Gonzales, 16-godišnji Ivan Nojala i 17-godišnji Rafael Garsija. Sva tri su proglašena mrtvim na licu mesta.

- Dan nakon Božića izgubili su svoje voljene. Naša zajednica želi odgovore – rekao je šef policije Garlanda Džef Brajan na konferenciji za štampu 27. decembra.

Autor: