AKTUELNO

Islamska država preuzela je odgovornost za napad nožem na vojnike u Briselu, koji se dogodio u petak, objavila je danas novinska agencija te terorističke organizacije Amak.

Amak navodi da je izvršilac tog napada "vojnik Islamske države" koji je sproveo operaciju u odgovoru na poziv za napad na "zemlje članice koalicije", što se odnosi na koaliciju predvođenu SAD koja se bori protiv Islamske države, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug

Tridesetogodišnji Belgijanac, somalijskog porekla, ubijen je sinoć pošto je nožem napao vojnu patrolu u centru Brisela. Ministar unutrašnjih polova Belgije Žan Žambon izjavio je ranije danas da je Federalno javno tužilaštvo posle sinoćnjeg incidenta u Briselu otvorilo istragu koja se vodi pod hipotezom "terorističkog čina".

Foto: Tanjug

Žambon je naveo i da se nivo opasnosti u Briselu zbog sinoćnjeg napada neće podizati sa već postojećeg koji je već duže vreme na povišenom trećem stepenu.

Belgija je pod jakim merama bezbednosti otkako su u dvostrukom bombaškom napadu 22. marta 2016. ubijene 32 osobe na briselskom aerodromu i u metrou.

#Brisel

#Islamska država

#Napad

'