AKTUELNO

Predsednik Rusije, Vladimir Putin rekao je u četvrtak da su zemlje koje su uvele sankcije Rusiji spremne na sve kako bi ostale dominantne sile u svetu.

Ruski lider je napomenuo da se brojne zemlje već suočavaju sa pretnjama glađu i ako se sankcije Rusiji nastave, i EU bi mogla da naleti na posledice koje bi bilo teško preokrenuti.

- Krivica za globalne posledice sankcija Rusiji, uključujući moguću glad u nizu zemalja, snose Zapadne zemlje koje su zarad svoje dominacije spremne da žrtvuju ostatak sveta - rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku ekonomska pitanja u četvrtak.

Foto: Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool

On je napomenuo da se brojne zemlje već suočavaju sa pretnjama glađu, i ako se sankcije Rusiji nastave, EU može naići i na posledice koje bi bilo teško preokrenuti.

Putin je naglasio da se Rusija samouvereno nosi sa spoljnim izazovima, zahvaljujući kako odgovornoj makroekonomskoj politici poslednjih godina, tako i sistemskim rešenjima za jačanje ekonomskog suvereniteta i tehnološke i prehrambene bezbednosti.

Foto: Tanjug AP/RODRIGO ABD, EFREM LUKATSKY, ANDREW MARIENKO

- Naše proizvodne kompanije postepeno popunjavaju domaće tržišne niše oslobođene nakon odlaska nesavesnih partnera, uključujući osnovna dobra, industrijsku i uslužnu opremu, građevinsku i poljoprivrednu mehanizaciju - istakao je ruski lider.