AKTUELNO

Beskućnik iz Njujorka koji je registrovan kao seksualni prestupnik i koji je pušten iz državnog zatvora tek 2020. godine, ponovo je uhapšen nakon što tužioci kažu da je kidnapovao ženu i više puta je silovao dok ju je držao kao taoca pet dana u napuštenoj zgradi u Bronksu.

Timoti Harnet, 44-godišnji beskućnik koji nosi nadimak "Nezakoniti", optužen je za navodnu otmicu 28-godišnje žene i silovanje nekoliko puta dnevno između 29. aprila i 2. maja u napuštenoj trospratnici, saopštio je u ponedeljak okružni tužilac Bronksa Darsel Klark.

- Optuženi je navodno danima držao u zatočeništvu 28-godišnju ženu, silovao je i tukao. Žrtva je uspela da pobegne uz pomoć prolaznika. Optuženi je višestruko optužen za terorisanje ove žene - naveo je Klark u saopštenju.

Tužioci su rekli da je Harnet ženi ponudio novac u zamenu za seks i da su njih dvoje otišli ​​u zgradu koja je oštećena u požaru. Ali kada ga je žrtva ipak odbila, beskućnik ju je navodno udario u nogu, od čega je pala na pod. Harnet je navodno nastavio da je tuče što je dovelo do preloma ručnog zgloba i iščašenog kolena.

Okrivljeni je navodno skinuo odeću žrtve, vezao joj stopala krpom i stavio joj lisice na ručne zglobove.

Dok je ženu držao u zatočeništvu i navodno je silovao nekoliko puta dnevno, Harnet je optužen da je takođe pretio ženinoj porodici u slučaju da ona pokuša da pobegne. Međutim, ona je upravo to uradila razbivši prozor 2. maja kada je muškarac napustio zgradu da ode u obližnju perionicu.

Žrtva je zatim mahnula prolazniku, koji je pozvao hitnu i zaustavio patrolni automobil njujorške policije. Žena je odvezena u bolnicu gde su je zbrinuli.

N.Y. Daily News je otkrio da je Harnet registrovani seksualni prestupnik trećeg nivoa, što je najviši nivo u državi Njujork. Porota u Bronksu ga je ranije osudila za sodomiju i osudila ga na 18 godina zatvora nakon što su tužioci rekli da je 14. maja 1999. pretio 15-godišnjoj devojčici britvom, nateravši je u hotel i držao je zatočenu nekoliko sati dok ju je seksualno zlostavljao.

Zapisi pokazuju da je pušten iz zatvora u decembru 2020., a uslovnu je završio u septembru 2021.

Harnet je u ponedeljak određen pritvor i trebalo bi da se vrati pred sud 9. avgusta. Optužen je po više tačaka za otmicu i seksualne napade.