AKTUELNO

Dva dečaka i četiri devojčice identifikovani su kao neki od 19 žrtava stravičnog masakra u osnovnoj školi u Teksasu, zajedno sa dve nastavnice koje su poginuli takođe poginule kada je napadač (18) otvorio vatru samo nekoliko dana pre početka letnjeg raspusta.

Učenik četvrtog razreda Havijer Lopez (10) ubijen je u utorak kada je 18-godišnji napadač otvorio vatru u osnovnoj školi Rob u Uvaldeu u Teksasu, prenosi Dejli mejl.

Dečakova majka je prisustvovala njegovoj ceremoniji dodele nagrada samo nekoliko sati pre pucnjave, ne znajući da će to biti poslednji put da vidi svog sina živog, rekao je njegov rođak za KTRK.

GoFundMe nalog je otvorio član porodice kako bi pomogao njegovim roditeljima da prikupe novac za sahranu.

Porodica je već prikupila više od 24.000 dolara do utorka uveče.

Porodica Uzija Garsije (9) rekla je da je mališan ubijen tokom pucnjave nakon što je objavila da je među nestalima.

-Moj nećak je danas bio žrtva pucnjave u školi, napisao je Garsijin ujak Mič Renfro na Fejsbuku i dodao da ga je ''ubio ludak''.

Dečakova porodica je rekla za NBC 5 da bi Garsija ovog leta napunio 10 godina.

Porodični prijatelj je potvrdio da je Makena Li Elrod, 10, mrtva kasno u utorak uveče nakon što je njen otac Brendon Elrod otkrio da je nestala tokom pucnjave i rekao da se plaši da ''možda nije živa''.

Među žrtvama je i Ameri Džo koja je pre dve nedelje napunila 10 godina.

Pilar Njuberi, čija je ćerka bila u razredu sa Elrodovom, potvrdila je njenu smrt na Fejsbuku nekoliko sati kasnije, rekavši: ''Slatka Makena, počivaj u raju!! Moje srce je slomljeno jer ju je moja ćerka Kloi toliko volela!! Nikada neću zaboraviti koliko je bila uzbuđena što je upoznala novog prijatelja iz druge škole!, napisala je ona.

- Pre samo nekoliko nedelja od nje je na stadionu dobila narukvicu prijateljstva i nosi je svaki dan! Kad se sutra probudi, biće razorena. Molimo se za njenu porodicu, napisala je.

Američki maršali su u utorak uveče potvrdili i smrt Ameri Džo Garza, prenosi Ej-Bi-Si njuz. Upravo je 10. maja proslavila svoj 10. rođendan.

-Moja mala ljubav leti sada sa anđelima, napisao je njen otac Anhel Garza na Fejsbuku.

-Molim vas, ne uzimajte ni jedan sekund zdravo za gotovo. Zagrlite svoju porodicu. Reci im da ih volite. Volim te Amerie Jo.'

Mireles, učiteljicu četvrtog razreda, njena porodica je identifikovala kao jednu od ubijenih članova školskog osoblja. U prosveti je radila 17 godina.

Njen suprug Ruben Ruiz, detektiv veteran i član SWAT tima koji trenutno služi kao policajac u školskom okrugu, održavao je redovne aktivne vežbe u slučaju oružanog napada u školama - poslednji put krajem marta.

Irma Garsija, koja je zajedno sa Evom Mireles predavala poslednjih pet godina, bila je zaposlena u osnovnoj školi 23 godine.

Ona je takođe poginula u stravičnom masakru.

Autor:

#Teksas

#Ubistvo

#masakr