AKTUELNO

Tužilac Posebnog odela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je prema Sudu BiH predlog za produženje mere pritvora za uhapšene u akciji "Rez" Elvisa Keljmendija, sina narko-bosa Nasera Keljmendija, i Ajlina Ahmića, u trajanju od dva meseca.

Kako navodi tamošnji portal Dnevni Avaz, mera produženja pritvora zatražena je zbog opasnosti od bekstva osumnjičenih, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično delo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih dela organiziranog kriminala, a u vezi sa međunarodnim krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i drugim krivičnim delima.

Mera pritvora potrebna je kako bi se obezbedio nesmetan nastavak i okončanje istrage u ovom predmetu za organizovani kriminal.

Podsetimo, tužilaštvo iz BiH je nakon hapšenja 12. jula u specijalnoj akciji bosanske policije "Rez" saopštilo da "prema prikupljenim dokazima, u predmetu u kojem je ostvarena značajna međunarodna saradnja, osumnjičeni su delovali kao organizovana kriminalna grupa s podeljenim ulogama i zadacima, a koja je duži period krijumčarila i prodavala velike količine droge na ilegalnom narko-tržištu Sarajeva i drugih gradova".

Kako su dalje naveli, inspektori su tokom akcije, pored velike količine narkotika, od uhapšenih oduzeli i oružje, automobile, mobilne telefone, bankovne kartice, ali i nekoliko svesaka, koje su posebno značajne za istragu.

Autor: