AKTUELNO

Pilot koji je u subotu ukrao avionu i pretio da će se zakucati u supermarket Valmart u gradu Tupelo, Misisipiju, uhapšen je i biće optužen za tešku krađu i terorističke pretnje.

Kori Paterson (29) ukrao je dvomotorni avion C90 kompanije Bičkraft king er sa punim gorivom sa aerodroma Tupelo oko 5 sati ujutro, pozvao hitne službe i zapretio da će ga srušiti na lokalni Volmart.

U poruci na Fejsbuku u 9:32 ujutru koja je sada izbrisana, Paterson je napisao izvinjenje svojoj porodici. "Izvinjavam se svima. Nikada zapravo nisam želeo nikoga da povredim. Volim svoje roditelje i sestru, ovo nije vaša greška. Zbogom".

Na konferenciji za novinare, šef policije Tupela Džon Kvaka rekao je da Paterson najverovatnije nije bio obučeni pilot i da je znao samo neke osnove.

Pregovarači su uspeli da uspostave kontakt sa njim i ubede ga da sleti iz pomoć pilota koji mu je davao instrukcije pošto nije umeo da prizemlji letelicu.

Kako prenosi Foks njuz, Paterson je deset godina radio kao linijski radnik na regionalnom aerodromu Tupelo i imao je pristup avionu.

Šta je razlog otmice aviona za sada se ne zna.

Kvaka je obećao da će policija sve pomno istražiti.

Autor: