AKTUELNO

Kraljevske porodice imaju protokokole za gotovo sve, a pogotovu kada se radi o važnom i najtužnijem događaju u kraljevskom životu i oni su vrlo stiktni i strogi, a kada se radi o odevanju njih svi prisutni moraju da poštuju.

Sve članice kraljevske porodice, uključujući Kejt Midlton, Megan Markl, Sofi Veseks i Zaru Tindal moraće da poštuju neka stroga pravila stila.

Kraljevski stručnjak Miranda Holder u intervjuu za "Express" govorila je o striktnim pravilima odevanja koja će Kejt i Megan morati da poštuju na kraljičinoj sahrani.

Foto: Tanjug AP/Alberto Pezzali

Miranda objašnjava da postoji utvrđen kraljevski protokol, koji je u svom najstrožem obliku na snazi od vladavine kraljice Viktorije.

- Očekuje se da svi članovi kraljevske porodice nose crninu, uključujući i crne čarape za žene i malo ili nimalo ukrasa na odeći - kaže Holder.

- Kada je princ Filip umro, svi ostali članovi kraljevske porodice nedeljama nosili narukvice tokom kraljevskih dužnosti, što će se i ovog puta očekivati - objašnjava Miranda.

Foto: Tanjug AP/Gareth Cattermole

- Od mlađih žena iz kraljevske porodice, Kejt, Megan, Sofi i Zare, očekuje se da nose crninu i da njihova odeća bude minimalistička, bez ukrasa, detalja, napadnih broševa i ogrlica.

- Nakit može da bude diskretan, a dijamanti su zabranjeni - kaže ona.

- Biseri i drugo drago kamenje dolaze u obzir, samo da bude krajnje nenametljivo - zaključila je Miranda.

Biseri su bili zaštitni znak kraljice Elizabete, a pored toga što ih je ona skoro uvek nosila, u kraljevskoj porodici biseri se nose i u toku perioda žalosti.