AKTUELNO

Tabu afera Vilija Fualua sa Meri Kej Leturno šokirala je Ameiku i svet kada je izašla na videlo pre više od 20 godina

Priča o 12-godišnjem dečaku iz SAD, kojeg je silovala njegova učiteljica i rodila mu dvoje dece, bila je dovoljno izopačena i da se tu završila. Međutim, njih dvoje su se kasnije venčali i u braku proveli 14 godina.

Tabu afera Vilija Fualua sa Meri Kej Leturno šokirala je Ameiku i svet kada je izašla na videlo pre više od 20 godina. Uprkos tome što je dva puta bila u zatvoru, udata majka četvoro dece je odbila da odustane od “ljubavi” prema svom učeniku, a jedno od dvoje dece dobila je iza rešetaka.

Budući bračni par, koliko god to gadno zvučalo, se upoznao u osnovnoj školi “Šorvud” u gradiću Burienu, u saveznaoj državi Vašington. Godine 1997. kada je Leturnova imala 34 godine, počela je da ima odnose sa Fualuom, koji je tada imao samo 12 godina.

Detalji njihove kriminalne afere su kasnije isplivali i zgrozili lokalnu zajednicu, pre nego što se priča proširila celom zemljom. U intervjuu iz 2018, Fualaau je ispričao kako su granicu između nastavnice i učenika prešli kada su izašli na večeru. Nakon obroka ju je upitao da li može da je poljubi u autu.

Nastavnica prvi put imala odnose sa dečakom kada je njen tadašnji muž Stiv Leturno, sa kojim ima četvoro dece, bio van grada. Njihova grozna afera otkrivena je 1997. godine kada je muž pronašao njihova ljubavna pisma, a drugi član porodice je obavestio školske vlasti koje su sve prijavile policiji.

Nastavnica je priznala krivicu za silovanje maloletnika i rodila ćerku dok je iza rešetaka čekala izricanje presude

Provela je u zatvoru samo tri meseca, da bi po izlasku ponovo započela nezakonitu vezu sa Fualauom, pa je osuđena na još sedam i po godina. Osam meseci nakon izricanja ove kazne, rodila je drugu ćerku, pre nego što je dečak napunio 15 godina.

Kada je izašla iz zatvora nastavnici je zabranjeno da se približava Fualuu, ali se on sam žalio na tu odluku i dobio njeno ukidanje.

Leturno se razvela od muža, koji je njihovu decu odveo na Aljasku, da bi se udala za oca svoje dve najmlađe ćerke 2005. Njihov brak je trajao 14 godina, a čak i nakon što su se razveli, Fualau je ostao toliko odan svojoj bivšoj ženi da ju je negovao dok je umirala od raka sa 58 godina.

Govoreći za medije nakon njene smrti, priznao je da njihova veza “nije bila zdrava” i da je verovatno odgovorna za njegovu depresiju i zavisnost od alkohola.

Autor: