AKTUELNO

Zbog proglašenje deliične mobilizacije, veliki broj ruskih državljana napušta zemlju, zbog čega vlada haos na aerodromima iz Moskve i Sant Peterburga. Među onima koji odlaze su i vojno sposobni muškarci, ali trenutno nema mnogo ljudi koji žele da odlete u Rusiju. Dok su avioni iz Rusije puni, a u drugom prazni.

Sa sankcijama i zatvorenim vazdušnim prostorom, obim međunarodnog vazdušnog saobraćaja ka i iz Rusije uglavnom je ograničen na letove sa Azerbejdžanom, Jermenijom, Belorusijom, Kirgistanom, UAE, Tadžikistanom, Turskom i Uzbekistanom, prenosi viewfromthewing.

Privremeno suspendovani član SkiTeam-a Aeroflot leti na rutama kao što su Soči za Istanbul, Dubai, Jerevan plus Krasnojarsk za Almati, Biškek.

Suspendovana aviokompanija S7, članica oneworld-a, sa svoje strane, obavlja usluge kao što su letovi jednom nedeljno iz Buhare, Uzbekistana za Moskvu i za Novosibirsk, na Boing 737-800.

Ovde putnik snima sebe kako putuje sam sa detetom na S7 letu za Rusiju. U avionu nema nikoga, što je putnicima dalo osećaj kao da su na privatnom letu.

"Obično putovanje, sam u avionu nosi sasvim drugačiju konotaciju, stvarajući poseban osećaj konačno privatnog sa posadom koja ne brine ni o kome osim o vama", napisao je on.

Autor: