AKTUELNO

Osiguravajuća kuća sajma umetnosti Tefaf u Mastrihtu, na kome je ukraden čuveni žuti dijamant, ponudio je nagradu od 500.000 evra osobi koja da neke informacije o kradljivcima koji su dragulj odneli. Iza pljačke, kako prenose holandski mediji, stoji banda Pink Panteri sastavljena od ljudi sa Balkana.

Podsetimo, dijamant je ukraden 29. juna, a procenjuje se da je vredan 27 miliona evra. Video-snimak koji su snimili očevici ove spektakularne pljačke pokazao je četvoricu muškaraca u jaknama i sa kačketima, nalik onima koje nose likovi popularne serije "Peaky Blinders" (Birmingemska banda). Jedan od njih ima macolu kojom razbija izlog, dok su ga drugi pljačkaši okružili i oružjem prete svakom ko se približi. Kada se dijamant našao u ruci pljačkaša, on je uzeo plen, stavio ga u vreću i krenuo da trči zajedno sa svojom ekipom.

Foto: Printscreen YouTube/ newsittv

- Istražitelji su ubeđeni da iza svega stoje Pink Panteri, banda sa prostora bivše Jugoslavije koja je specijalizovana za krađu nakita i skupocenih satova - prenosi portal HLN:

- Osiguravajuća kuća ponudila je rekordnu napojnicu za osobu koja da informaciju o lopovima.

U pljački koja se dogodila na posećenom sajmu, niko nije povređen.

-Ukraden je nakit, žuti dijamant, jedini takav na svetu. U potrazi smo za najmanje petoricom odbeglih i postoji bliska saradnja sa belgijskom i nemačkom policijom - saopštila je holandska policija.

Oni su naveli i detaljan opis ove pljačke i objavili da su nakon krivičnog dela uhapsili dve sumnjive osobe, ali su one nakon informativnog razgovora puštene na slobodu.

- Ubrzo nakon pljačke, policija je uhapsila dve osobe i to mladiće stare 22 i 26 godina i obojica uhapšenih su iz Belgije. Ove dve osobe su upravljale vozilom sive boje sa belgijskim registarskim brojem koji je zaustavljen A2 ispred tunela Vilem Aleksander u pravcu juga, ali su puštene jer nije bilo dokaza da su povezani sa krađom.

Autor: