AKTUELNO

On je pre nedelju dana prebačen u bolnicu jer mu se stanje pogoršalo.

Jedan od najozloglašenijih ubica Čarls Menson je preminuo u 83. godini, kako prenose svetski mediji.

Smrt vođe kulta je usledila posle samo nedelju dana od prijema u bolnicu.

On je organizovao sektu koja je u njegovo ime ubila oko 35 ljudi, mada tačan broj nije poznat. On sam nije "uprljao" ruke ni jednim ubistvom.

Rođen je u Sinsinatiju 1934. godine. Oca nije upoznao, a majka ga nije želela pa je odrastao na ulici. Do 1967. godine u zatvoru je proveo više od 17 godina. Te godine preselio se u Los Anđeles i počeo da okuplja Porodicu. Inspirisan pesmom Bitlsa "Helter Skelter" kao i Otkrovenjem Jovanovim, poverovao je da se bliži rat rasa i nuklearni napad.

Foto: Tanjug AP

Tokom noći 9. avgusta 1969. on je svojim ljudima naredio da ubiju Šeron Tejt, ženu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u osmom mesecu trudnoće. Kada je pronađeno na njenom telu je bilo 16 uboda nožem. Ona nije bila jedina žrtva. Članovi Mensonove sekte ubili su i Stivena Parenta, Džeja Sebringa, Ebigejl Folger i Vojceka Frikovskog, koji su se nalazili u kući.

Na vratima je krvlju bila ispisana reč: Svinje.

Sledeće noći ubijeni su Leno i Rozmari La Bjanka. Ovoga puta Menson je lično uhvatio žrtve i vezao ih da bi tek onda naredio svojim ljudima da ih ubiju. Ipak, ni tada on nije potegao oružje, i na njih niko ne bi posumnjao da Suzan Etkins nije uhvaćena zbog ubistva Gerija Hinmana.

Iako Menson nije lično učestvovao u ubistvima, osuđen je zbog planiranja i naredbe. U martu 1971. izrečena mu je smrtna kazna, ali je zamenjena doživotnom.

#Smrt

#Ubica

'