AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas sve zemlje da slede primer Rusije i unište svoje zalihe hemijskog oružja.

- Pozivamo zemlje koje imaju hemijsko oružje da slede naš primer i učine napore kako bi uskoro završile uklanjanje svojih preostalih zaliha, a zemlje koje su izvan međunarodnog i pravnog okvira Konvencije - da joj se odmah pridruže - rekao je Putin, prenosi Tass.

Ruski predsednik je, takođe, uputio pozdrave delegatima 22. zasedanja Konferencije država učesnica Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW), u tekstu objavljenom danas na sajtu Kremlja.

Putin je rekao i da je poslednja serija ruskog hemijskog oružja uništena 27. septembra, nazvavši to "važnim korakom ka odgovornijem i stabilnijem svetu".

- Siguran sam da će nam pokazivanje snažne političke volje omogućiti da postignemo naš zajednički cilj stvaranja sveta bez hemijskog oružja - zaključio je Putin.

Inače, 22. zasedanje Konferencije država učesnica OPCW počelo je danas u Hagu i trajaće do 1. decembra, napominje ruska agencija.

#Hemijsko oružje

#Vladimir Putin

#oružje

'