AKTUELNO

Izdato je upozorenje na opasne vremenske prilike.

Zbog oluje Eleonora u Nemačkoj je jedan voz ispao iz šina, zoološki vrtovi su zatvoreni, a putevi su poplavljeni dok je u Francuskoj oko 200.000 domaćinstava ostalo bez struje.

AP prenosi izveštaje nemačkih agencija prema kojima je danas voz u blizini grada Linen u zapadnoj Nemačkoj izleteo iz šina i udario u drvo koje je palo na stazu, ali da povređenih nije bilo.

Foto: Tanjug

Putevi u blizini Duizburga i Augzburga u Bavarskoj danas su zatvoreni, a put koji vodi do najviše planine u Nemačkoj Cugšpice, takođe su zatvoreni.

Francuska kompanija za snabdevanje električnom energijom saopštila je da je oko 200.000 domaćinstava ostalo bez struje usled oluje, uključujući 30.000 domaćinstava u okolini Pariza. Oluja je prošla severnom Francuskom sa udarima jačine do 90 kilometara na čas, a na društvenim mrežama su postavljene fotografije uništenih automobila, srušenih skela i iskorenjenog drveća.

Foto: Tanjug

Oko 2.000 ljudi je raspoređeno da popravi sistem za napajanje u 49 francuskih opština u kojima je izdato upozorenje na opasnost. Snažni vetrovi takođe su poremetili i najveći pariski aerodrom Šarl De Gol. Vlasti na aerodromu su saopštile da su letovi odloženi iz mera predostrožnosti.

Kako je prethodno preneo Rojters, oko 27.000 domaćinstava na zapadu Irske i dalje je bez struje, a kuće i prodavnice pretrpele su štetu od poplava, zbog oluje Eleonora i vetrova koji duvaju i do 155 kilometara na sat. Oluja je najviše pogodila Golvej, četvrti po veličini grad u Irskoj, zbog čega su putevi zatvoreni.

Foto: Tanjug

Irska kompanija za snabdevanje električnom energijom (ESB) saopštila je da je u jednom trenutku u utorak, čak 150.000 domaćinstava i trgovina ostalo bez struje, kao i da se nadaju da će do noći uspeti da uspostave snabdevanje električnom energijom u svim domaćinstvima.

Kako je navedeno, na snazi je i dalje najviši stepen upozorenja na zapadu i severozapadu zemlje, a kombinacija visoke plime i izuzetno visokog vodostaja mora mogla bi da uzrokuje oštećenja na obali i nove poplave.

Pročitajte još: SNAŽNA OLUJA PRETI SEVERU ZEMLJE! Zabranjen saobraćaj zbog vetra jačine do ČAK 120 KILOMETARA NA SAT! (VIDEO)

#Britanija

#Irska

#Nemačka

#Nevreme

#Oluja

'