AKTUELNO

Studija koju je finansirala nemačka vlada pokazala je da je nedavni priliv uglavnom mladih, muških migranata u Nemačku doveo do povećanja nasilnih krivičnih dela, prenosi AP.

Navodi se da je u toj studiji, objavljenoj danas, kriminolog Kristijan Fajfer koristio podatke iz severne nemačke pokrajine Donje Saksonije kako bi proučio uticaj dolaska izbeglica na kriminal na tom području tokom tokom 2015. i 2016. godine.

AP navodi da studija povećanje nasilnih krivičnih dela za 10,4 odsto u toj pokrajini u periodu od dve godine pripisuje skoro u potpunosti izbeglicama.

U studiji se navodi da je veća verovatnoća da krivično delo počine mlade, uglavnom muške izbeglice koje putuju same, ukoliko osećaju da ne postoji nada u pogledu njihove budućnosti, kao i da većina njih dolazi iz muslimanskih zemalja koje "karakteriše muška dominacija".

Portparolka nemačkog Ministarstva za brigu o porodici Verena Herb izjavila je da studija potvrđuje potrebu za veće napore za integraciju izbeglica i migranata u Nemačkoj.

#Migranti

#Nemačka

'