AKTUELNO

Sa njujorških aerodroma "JFK" i "LaGvardija" privremeno su obustavljeni svi letovi zbog snažnog vetra i nadolazeće snežne oluje.

Avioprevoznici su sa aerodroma u Nju Džersiju od podneva po lokalnom vremenu otkazali 867 letova.

Kako navodi AP, dve trećini svih letova sa aerodroma u Njujorku i Nju Džersiju je otkazano.

Putinici se pozivaju da se pre polaska raspitaju da li uopšte da kreću na aerodrome, kako danas tako i kasnije ove nedelje. Savetuje im se i da ne kreću na aerodrom ukoliko nemaju rezervaciju.

Očekuje se da će u Njujorku pasti između 15 i 25 centimetara snega.

Takozvana meteorološka "ciklon bomba", praćena jakim vetrovima i obilnim snegom, pogodila je danas severoistok SAD, zbog čega su zatvorene škole i državne ustanove, a saobraćaj poremećen, dok se očekuje i dalji pad temperature, pa bi do kraja nedelje tamo moglo biti, navodi CNN, "čak hladnije nego na Marsu".

Hiljade letova je otkazano, a ekipe za raščišćavanje snega i kamioni sa solju su u velikom broju nalaze na putevima, prenosi Rojters.

Više od 30 centimetara snega predviđeno je za Boston i priobalne delove severne Nove Engleske.

Olujno nevreme je rezultat brzog spuštanja pritiska, koji neki meteorolozi nazivaju "bombogeneza" ili "ciklon bomba", a koje donosi obilne snežne padavine i snažne vetrove.

Oko 65.000 domova i kompanija na severoistoku ostalo je bez struje rano jutros, a očekuje se da će broj takvih slučajeva i rasti kako se oluja pojačava širom regiona, što budi strahove da bi ljudi mogli da ostanu bez struje i grejanja u petak i tokom vikenda kada je prognozorano da temperature naglo padnu.

Škole su zatvorene u Njujorku, mnogim delovima Nju Džersija, Bostonu i drugde širom regiona.

#Aerodrom

#Njujork

#Oluja

'