AKTUELNO

Istražitelji iz Braile u Rumuniji nastavili su istragu o nesreći 26. avgusta u kojoj je poginuo trogodišnji dečak i utvrdili da je automobilom upravljao muškarac sa oduzetom dozvolom.

Policija je prvobitno saopštila, po prvim informacijama, da se za volanom nalazila žena koja je konzumirala psihoaktivne supstance.

Policija je 26. avgusta saopštila da je 38-godišnja žena, "dok se vozila automobilom udarila dete". Žena je potom testirana na drogu, a rezultat je bio pozitivan. Potom je prebačena u bolnicu, gde su uzeti biološki uzorci.

- Nakon analiza, rezultat je demantovao činjenicu da je bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci - izvestila je u sredu uveče policija Braile.

Muškarac koji je zapravo bio za volanom ima krivični dosije, a ranije je osuđen na zatvorsku kaznu nakon što je smrtno ubo mladića, navodi list "Libertatea" iz Rumunije.

- Nakon dokaza koje je sprovela policija i uviđaja sprovedenih pod nadzorom Tužilaštva pri Sudu u Braili, utvrđeno je da je 26. avgusta, u trenutku saobraćajne nezgode, automobilom upravljao muškarac (40) iz Braile, kome je suspendovano pravo upravljanja vozilom - saopšteno je.

Muškarac koji je zapravo bio za volanom zadržan je 24 sata. On će danas biti izveden pred Tužilaštvo sa zakonskim predlogom za izvršenje krivičnih dela ubistvo iz nehata, upravljanje vozilom bez dozvole i napuštanje mesta udesa ili brisanje tragova.

Baka bila svedok nesreće

Tragedija se dogodila 26. avgusta, oko 19 časova. Dečak po imenu Matej poginuo je dok se igrao ispred svoje kuće, piše "DC Njuz".

Nesreća se odigrala pred očima dečakove bake, koja je ostala skrhana bolom.

- Ovde je sedeo, igrao se... Hteo je da mu danas kupim zečiće, u 21 sat je trebalo da odemo po dva zeca - rekla je tada žena za lokalne medije.

Svedoci su rekli da je vozač vozio veoma velikom brzinom, a udar je bio razoran.

- Iza ugla je naišao auto, velikom brzinom. Uplašila sam se, potrčala sam prema nećakinji, da ne izađe, zgrabila sam je. Odjednom sam čula prasak i kada sam pogledala dole, vrisnula sam, vikala sam, sve komšije su izašle - rekla je žena.

Autor: