AKTUELNO

Zid na granici sa Meksikom, kako je istakao, obezbediće mir i sigurnost Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsednik SAD Donald Tramp demantovao je da je promenio svoj stav prema podizanju zida na granici sa Meksikom, nakon što je šef osoblja Bele kuće Džon Keli izjavio da Tramp "nije bio informisan" kada je davao takva obećanja.

- Kampanja je dosta drugačija od vladanja - rekao je Keli, dodajući da je predsednikov stav o zidu "napredovao" od vremena predsedničke kampanje 2016. godine, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Nekoliko sati kasnije, Tramp se oglasio na Tviteru, demantujući da je promenio svoj stav prema izgradnji zida.

- Zid ostaje zid, nikada se nije promenio niti napredovao, još od dana kada sam ga zamislio. Neki delovi zida će biti providni, zbog propisa, a nije planirano da se gradi u delovima gde ima prirodnih prepreka, kao što su planine, pustinje i velike reke - poručio je Tramp na Tviteru i dodao:

Zid će, direktno ili indirektno, ili kroz dugoročne otplatu duga, platiti Meksiko, jer imaju 71 milijardu dolara trgovinskog viška sa SAD, 20 milijardi dolara za zid je ništa u poređenju sa tim koliko Meksiko zarađuje od SAD!.

Ministarstvo spoljnih poslova Meksika saopštilo je da neće platiti za zid ni pod kojim uslovima, odgovarajući na Trampove tvitove.

Takođe su demantovali Trampovu izjavu da je Meksiko najopasnija zemlja na svetu.

- Iako Meksiko ima veliki problem sa nasiljem, jednostavno nije tačno da je Meksiko najopasnija zemlja na svetu - saopštilo je Ministarstvo, prenosi Rojters.

#Donald Tramp

#Granica

#Meksiko

#zid

'