AKTUELNO

On smatra da je Rusija svesna da treba da poštuje interese drugih zemalja.

Pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta su propali i ravnoteža u međunarodnoj areni se ponovo uspostavlja, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

- Situacija se menja. Mislim da sada nije tajna i da svi mogu da vide kako mnogi naši partneri radije koriste norme međunarodnog prava, pošto se ravnoteža u svetu postepeno vraća. Pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta su propali - istakao je Putin, dodavši da "sada živimo u drugačijoj dimenziji", prenosi Tass.

Prema njegovim rečima, Rusija je uvek shvatala da bi, iako štiti sopstvene nacionalne interese, trebalo da poštuje i interese drugih. - Tako ćemo razvijati odnose sa svim našim partnerima - dodao je Putin.

On je primetio da u savremenom svetu ljudi "slušaju one čiji je glas dovoljno glasan da se može čuti". Osvrnuvši se na novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, ruski predsednik ga je opisao kao "pametnog čoveka" koji će, uveren je Putin, biti veoma odgovoran na novoj poziciji.

- Tramp je uspešan u biznisu, što pokazuje da je pametan čovek, a kao takav će ubrzo realizovati i drugi nivo odgovornosti - zaključio je Putin.

J. Stanković

#Donald Tramp

#Rusija

#Vladimir Putin

'