AKTUELNO

Svih 11 putnika i članova posade poginulo je danas kada se privatni avion turske kompanije "Basaran holding" srušio u Iranu, saopštio je direktor Turskog crvenog polumeseca Kerem Kinik.

On je rekao da je najmanje jedan od putnika bio član porodice biznisemna Husejina Basarana.

Turski mediji preneli su ranije da je reč o Basaranovoj kćerki Mini (28) i sedam njenih drugarica koje su se vraćale u Istanbul sa devojačke zabave u Dubaiju, navodi Rojters.

Ona je, prema navodima turskih medija, trebalo da se uda u aprilu.

Zvaničnik turskog ministarstva saobraćaja rekao je da su u avionu bila tri člana posade. Iranska državna televizija prenela je izjavu portparola agencije za vanredne situacije Mojtabe Kaledija da je avion udario u planinu kod Šahr-e Korda i zapalio se. Nesreća se dogodila na oko 370 kilometara od Teherana.

Mina Basaran bila je član borda direktora Basaran Holdinga i naslednica poslovne kompanije. AP prenosi da je na Instagramu objavljivala fotografije sa zabave koja je, kako izgleda, bila njeno devojačko veče u Dubaiju.

AP prenosi da je među fotografijama i slika aviona kojim su putovale, postavljena pre tri dana. Na poslednjem video-snimku objavljenom na njenom nalogu, vidi se Basaranova kako sa drugaricama uživa na koncertu britanske pevačice Rite Ore u jednom popularnom noćnom klubu u Dubaiju.

#Avion

'