AKTUELNO

Nemačka kancelarka Angela Merkel poželela je danas uspeh ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u obavljanju novog mandata na toj funkciji i pozvala na dijalog između dve države kako bi se pronašla "održiva rešenja" za globalne izazove.

- Sada je važnije nego ikad da nastavimo dijalog i unapređujemo odnose između naših zemalja i ljudi. Na osnovu toga, trebalo bi da nastojimo da konstruktivno rešavamo bilateralne i međunarodne izazove i pronađemo održiva rešenja - poručila je Merkel Putinu, navodi se u saopštenju nemačke vlade, a prenosi Rojters.

Merkel je nedavno nagovestila mogućnost da će Nemačka bojkotovati Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje se ove godine održava u Rusiji, kako bi pokazala solidarnost sa Velikom Britanijom povodom trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja u južnoj Engleskoj.

Bivši dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka otrovani su 4. marta nervnim agensom, a Velika Britanija, SAD i zapadne zemlje okrivile su Rusiju za taj napad.

Putin je odneo ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima održanim u nedelju.

On će biti na čelu Rusije još šest godina, pošto mu je poverenje za novi mandat poverilo više od 50 miliona birača - skoro 77 odsto.

Pročitajte još: Erdogan čestitao Putinu - razgovarali o Siriji

#Angela Merkel

#Dijalog

#Vladimir Putin

'