AKTUELNO

U požaru koji je izbio u policijskoj stanici stradalo je 68 osoba, saopštio je danas venecuelanski državni tužilac.

Državni tužilac Tarek Vilijam Sab napisao je na svom Tviteru da je požar izbio u delu stanice u kojem se nalaze zatvorske ćelije, kao i da su imenovana četiri tužitelja koji treba da utvrde šta se dogodilo u policijskoj upravi u Valensiji, gradu udaljenom 160 kilometara zapadno od Karakasa, prenosi AP.

Lokalne vlasti potvrdile su ranije da je bilo smrtnih slučajeva i da se radi na tome da se utvrdi tačan broj.

Rođaci zatvorenika, koji su se okupili ispred stanice i koji su zahtevali informaciju o tome da li su njihovi rođaci preživeli, sukobili su se sa policijom koja je upotrebila suzavac kako bi ih rasterala.

Nevladina organizacija "Prozor do slobode" koja se bavi nadgledanjem uslova u zatvorima u Venecueli, saopštila je da je požar izbio nakon što je jedan od pritvorenika pucao policajcu u nogu, i da se brzo proširio po zatvorskim ćelijama.

Zbog toga su spasioci morali da sruše ceo zid kako bi oslobodili neke od zatvorenika.

Zbog toga su spasioci morali da sruše ceo zid kako bi oslobodili neke od zatvorenika.

Državni zvaničnik Hesus Santander saopštilo je da će zbog ovog događaja u provinciji Karanobo biti proglašen dan žalosti, prenosi agencija Rojters.

On je dodao i da je policajac koji je upucan u nogu u stabilnom stanju, kao i da su vatrogasci uspeli da ugase požar.

Kako se navodi, u zatvorima u Venecueli često dolazi do sukoba između zatvorenika i policajaca, a mnogi zatvorenici imaju oružje i drogu koju im unose korumpirani članovi obezbeđenja.

Pročitajte još: BRITANSKA POLICIJA: Skripalj nije u parku došao u kontakt sa nervnim gasom!

#Požar

#Venecuela

#Zatvor

'