AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u Ankari da očekuje da će sutra na sednici Izvršnog odbora Međunarodne organizacije za zaštitu hemijskog oružja, biti stavljena tačka na "slučaj Skripalj".

- Želim da vas informišem, iako smo već govorili o tome. Sutra sazivamo sednicu Izvršnog odbora Međunarodne organizacije za zabranu hemijskog oružja kako bismo rešili tu situaciju na pravi način. Nadam se da će tokom te diskusije biti stavljena tačka na događaj - rekao je ruski predsednik, prenosi Sputnjik.

Putin je, na zajednickoj konferenciji za štampu sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, dodao da postoji u svetu postoji oko 20 zemalja gde supstanca koja izaziva neuroparalizu može da se proizvede.

- Supstance slične 'novičoku' mogu da budu proizvedene u blizu 20 država - rekao je on.

Putin je napomenuo da je upoznat sa izjavom šefa britanskog istraživačkog vojnog centra Gerija Ejtkenheda koji je rekao da ta ustanova nije mogla da utvrdi gde je nervni agens kojim je otrovan Skripalj proizveden, prenosi Rojters.

- Oni ne mogu da identifikuju državu porekla niti mogu reći da je supstanca proizvedena u Rusiji. U vezi s tim, izaziva iznenadenje brzina sa kojim je pokrenuta antiruska kampanja - rekao je on. Putin je dodao da Rusija želi da učestvuje u istrazi trovanja Skripalja.

#Rusija

#Vladimir Putin

'