AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je veoma važno da se ruske granice zaštite od terorista, ilegalnih migranata i trgovine drogom.

- Pre svega, neophodno je koristiti detaljan pristup neutralizaciji rizika i pretnji u odnosu na graničnu bezbednost. U pitanju je pouzdana zaštita naše teritorije od terorista i ekstremista, transnacionalnog i prekograničnog kriminala. Radi se o razbijanju kanala trgovine trogom, ilegalnih migracija, krijumčarenja materijala i kulturnih vrednosti, strateških sirovina - rekao je Putin na sednici saveta za bezbednost, prenosi Tass.

Prema njegovim rečima, očito je da rezultati u ovoj sferi direktno zavise od efikasne koordinacije i koordinisanih akcija svih struktura i službi koje rade na graničnim prelazima.

Prema njegovim rečima, NATO podiže vojne objekte blizu granica Rusije, izazivaju stare sukobe na post-sovjetskom prostoru i regionu što može da ima za posledice vojnu i političku nestabilnost, porast krijumčarenja i kriminala i akutne humanitarne probleme.

- Glavni zadatak pod ovim uslovima je da se obezbedi zaštita i odbrana naših granica, i da se brzo i efikasno neutrališu potencijalne pretnje - rekao je Putin.

Istovremeno, on je ocenio i da je neophodno da se formira integralni sistem kontrole granica između Riusije i okolnih zemalja i da se postigne dobro definisana saradnja pograničnih snaga.

Pročitajte još: NOVI SUKOBI U GAZI: Dvoje ljudi ubijeno, desetine povređeno (FOTO)

#Granica

#Rusija

#Vladimir Putin

#zaštita

'