AKTUELNO

Reagujući na pretnju američkog predsednika Donalda Trumpa, koji je rekao da bi se Rusija trebala pripremiti za 'nove pametne rakete' koje je Amerika pokrenula u Siriji, Moskva je rekla da ako bi oružje bilo pametno, one bi se bavile teroristima.

- Pametne rakete trebalo bi da lete prema teroristima, a ne zakonskoj vladi Asida, koja se nekoliko godina borila protiv međunarodnog terorizma na njenoj teritoriji - rekla je portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova kao odgovor na Trampov tvit.

Ona je dodala da SAD mogu pokušati da podrivaju eksperte za hemijsko oružje, koji planiraju da istražuju teren u Siriji nakon navodnog napada koji je izazvao trenutni sukob između Rusije i SAD

- Da li inspektori OPCV-a znaju da će pametne rakete uništiti sve dokaze o upotrebi hemijskog oružja na terenu? Ili je to stvarni plan - da prikrije sve dokaze o ovom izmišljenom napadu pametnim raketnim napadima, tako da međunarodni inspektori nemaju dokaze za traženje?  pitala je Zaharova.

Pretnja Trump-a dolazi u očiglednom odgovoru na primedbe ambasadora Rusije u Libanu Aleksandra Zasipkina, koji je rekao da su ruske trupe raspoređene u Siriji  da sruše bilo kakve američke rakete koje napadaju ciljeve tamo, i to se može uraditi u slučaju napada.

Pročitajte još: TRAMP PRETI: Spremi se, Rusijo, stižu naše PAMETNE RAKETE!

#Donald Tramp

#Marija Zaharova

#Moskva

#Rusija

'