AKTUELNO

Sjedinjene Američke Države pripremaju nove sankcije Rusiji zbog kontinuirane podrške sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu.

Buduće antiruske sankcije koje planiraju da uvedu SAD za cilj imaju da kazne Rusiju samo zato što je "globalni igrač", rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Stvarno mogu da potvrdim da sankcije koje će biti uvedene Rusiji nemaju dodira sa stvarnošću. Ranije su pričali da nas kažnjavaju zbog Ukrajine, sada se retorika drastično promenila i kažnjavaju nas samo zbog činjenice da smo deo globalne arene - rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Sjedinjene Američke Države pripremaju nove sankcije Rusiji zbog kontinuirane podrške sirijskom predsedniku Bašaru al Asadu, rekla je američka ambasadorka pri UN Niki Hejli.

Ona je za Si-Bi-Es rekla da će američki ministar finansija Stiven Mnučin objaviti sankcije u ponedeljak, prenosi Rojters.

Te sankcije će, kako je objasnila, direktno pogoditi sve kompanije koje su imale posla sa opremom vezanom sa upotrebom hemijskog oružja u Siriji.

#Marija Zaharova

#SAD

'