AKTUELNO

Džejson Simen (29), nastavnik u školi u Noblsvilu u američkoj saveznoj državi Indijana, izašao je iz bolnice u koju je smešten nakon što je tri puta upucan dok je sprečavao naoružanog 13-godišnjeg učenika da napravi masakr u školi.

"Si-Bi-Es njuz" navodi da je Simen juče popodne pušten iz bolnice Univerziteta Indijana.

Navodi se da je nastavnik i bivši igrač američkog fudbala na koledžu, koji je i trener školskog tima u tom sportu, bio upucan u stomak, kuk i ruku. On je proglašen herojem pošto se u petak ujutru u učionici bukvalno postavio između metaka koje je napadač ispaljivao i učenika kako bi ih zaštitio.

Simen je u bolnicu prebačen zajedno sa 13-godišnjom Elom Visler, koja je takođe upucana tog dana. Njena porodica je saopštila da je devojčica u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Novinar "Si-Bi-Es njuza" razgovarao je s učenicima čije je ranjavanje Simen sprečio i upitao ih šta misle o njegovom žrtvovanju.

- Nemam reči, zato što je to bio tako neverovatan čin brige o nama - rekla je učenica sedmog razreda Karen Kantor-Rejes.

Njen školski drug Itan Stounbrejker izjavio je ranije da je Simen verovatno sprečio veća ranjavanja tako što se suprotstavio napadaču.

- Naš nastavnik je odmah potrčao ka njemu, izbio mu pištolj iz ruke i oborio ga na pod. Da nije bilo njega, sigurno bi među nama bilo još ranjenih - kazao je Stounbrejker.

#Bolnica

#Pucnjava

#škola

'