AKTUELNO

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa je saopštila ranije danas da će SAD uvesti tarife na uvoz čelika i aluminijuma iz Evrope, Kanade i Meksika.

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je izjavio da je odluka SAD da uvedu tarife na uvoz metala iz Evrope nezakonita i da predstavlja grešku, dok je kanadski premijer Džastin Trido ocenio da su one neprihvatljive.

Francuski lider dodao je da će kasnije danas razgovarati o toj temi sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, prenosi Rojters.

Povodom odluke SAD, oglasio se i kanadski premijer Džastin Trido koji je rekao da su tarife na čelik i aluminijum potpuno neprihvatljive.

Trido je dodao da će Kanada uvesti recipročne mere kao odgovor na američke tarife.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa je saopštila ranije danas da će SAD uvesti tarife na uvoz čelika i aluminijuma iz Evrope, Kanade i Meksika, javlja agencija AP.

Američki državni sekretar za trgovinu Vilbur Ros je novinarima rekao da će tarife od 25 odsto na uvoz čelika i od 10 odsto na uvoz aluminijuma iz EU, Kanade i Meksika, stupiti na snagu u ponoć (u petak u 5:00 časova ujutru po našem vremenu).

Pročitajte još: Tramp započinje TRGOVINSKI RAT: AMERIKA OD SUTRA UVODI TARIFE na uvoz metala iz EU, Kanade i Meksika

Pročitajte još: EVROPA BESNA ZBOG TRAMPOVE ODLUKE! Junker najavio kontramere zbog tarifa

#Emanuel Makron

#Kanada

#SAD

'