AKTUELNO

Vlada Velike Britanije upozorila je svoje građane da u Turskoj postoji velika opasnost od terorističkih napada, zbog čega se savetuje da izbegavaju tu zemlju.

U saopštenju vlade turisti se upozoravaju da se odlaskom u popularna odredišta izlažu potencijalnim terorističkim napadima, prenosi britanski mediji.

U saopštenju izdatom u petak, turistima se savetuje da izbegavaju velike gužve u gradovima poput Istanbula i podseća se da će se u toj zemlji predsednički i parlamentarni izbori održati 24. juna, što može pokrenuti brojne proteste širom zemlje.

Britanska vlada upozorila je i da se ne putuje u mesta koja se nalaze 10 kilometara od granice sa Sirijom, kao i da je moguće da će teroristi izvoditi napade na jugu i istoku zemlje, u Ankari i Istanbulu.

- Terorističke grupe, uključujući ISIL i TAK, javno su pretile napadima na značajne turističke lokacije -navoidi se u saopštenju i dodaje da je najviše ugrožen aviosaobraćaj, zbog čega se britanskim državljanima savetuje da u potpunosti sarađuju sa aerodromskim osobljem.

- Budite oprezni, pratiti savete lokalnih organa bezbednostui, pratite medijske izvještaje i nastavite sa ažuriranjem ovog savetovanja za putovanja - navodi se u saopštenju Forin ofisa.

#Turska

#Velika Britanija

#Zabrana

'