AKTUELNO

Policajac je pronađen "u ležećem položaju do njegovog vozila, sa prostrelnom ranom u glavi i službenim pištoljem u ruci".

U blizini lokalnog puta od sela Belovodica do sela Dren blizu Prilepa, na jugu Makedonije, juče popodne je pronađen mrtav policijski službenik R.D. (45) zaposlen u policijskoj stanici u Prilepu.

Nakon uviđaja koji su izvršili javni tužilac i ekipa krim-tehnike, saopšteno je da je policajac pronađen "u ležećem položaju do njegovog vozila, sa prostrelnom ranom na glavi i službenim pištoljem u ruci".

Javni tužilac je izdao naredbu za podizanje predmeta i tragova koji mogu da posluže kao dokaz, a telo pokojnika je predato na obdukciju.

Ni Tužilaštvo, ni policija nisu saopštili uzroke smrti njihovog kolege. Međutim, pozivajući se na svoje izvore, skopska televizija 1TV ističe da je policajac najverovatnije izvršio samoubistvo.

Policijski službenik R.D. je bio pripadnik specijalne jedinice Lavovi, a 2001. godine je učestvovao u vojnom konfliktu u Makedoniji između regularnih snaga bezbednosti i albanske paravojske.

Izvori televizije 1TV kažu da je R.D. poslednjih nekoliko meseci bio na bolovanju zbog narušenog psihofizičkog zdravlja.

#Makedonija

#Policajac

#Tragedija

'