AKTUELNO

Rusija će održati vojne vežbe u Sredozemnom moru od 1. do 8. septembra, uz učešće 25 vojnih brodova i 30 aviona, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

- U skladu sa planom obuke ruskih oružanih snaga, vežbe velikih razmera grupacije snaga ruske mornarice i vazduhoplovnih snaga biće sprovedene od 1. do 8. septembra 2018. u Sredozemnom moru pod rukovodstvom glavnog komandanta mornarice, admirala Vladimira Koroljova - navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Tokom vežbi u Mediteranu, planirano je raspoređivanje više od 25 vojnih brodova i pomoćnih plovila na čelu sa raketnom krstaricom "Maršal Ustinov", navelo je Ministarstvo.

- U međunarodnom vazdušnom prostoru, zadatke obuke izvešće oko 30 aviona, uključujući strateške bombardere nosače raketa "Tu-160" i "Tu-142MK", kao i protivpodmorničke vojne aviona "II-38", lovce "Su-33" i avione pomorskog vazduhoplovstva "Su-30SM" - stoji u saopštenju.

Vežbe se organizuju u trenutku kada između Rusije i Zapada postoje tenzije zbog severnog sirijskog regiona Idliba koji je pod kontrolom pobunjenika, a gde sirijski predsednik Bašar al-Asada priprema ofanzivu, napominje Rojters.

#Rusija

'