AKTUELNO

Turska je poslala danas vojno pojačanje svojim sngama u poslednje uporište sirijskih pobunjenika Idlib, saopštili su aktivisti, a turski ministar odbrane Hulusi Akar izjavio da Ankara još pokušava sa Rusijom i Iranom da spreči humanitarnu tragediju u slučaju ofanzive sirijske vlade.

Akar je izjavio da bi vojna operacija u veoma naseljenoj pobunjeničkoj enklavi dovela to područje do tragedije.

- Radimo sa Rusijom, Iranom i drugim saveznicima da bismo doneli mir i stabilnost i zaustavili humanitarnu tragediju - rekao je Akar, javila je turska agencija Anadolija, preneo je AP.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je danas da je turski konvoj ušao sa prelaza Kfar Lusin u severni deo idliba prema 12 turskih posmatračkih tačaka koje okružuju Idlib.

Na video snimku koji su napravili aktivisti Opservatorije vide se naoružana vozila i tenkovi koji se kreću na putu u Idlibu.

Turska je poslala na stotine svojih vojnika na 12 posmatračkih tačaka koje okružuju Idlib nakon sporazuma o deeskalizaciji postignutom sa Rusijom i Iranom prošle godine o zamrzavanju linija sukoba, na osnovu kojeg je Ankara zaštitnik te provincije.

#Sirija

'