AKTUELNO

Poznati hirurg i njegova devojka uhvaćeni su zbog drogiranja i silovanja dve žene. Ali, ovo bi mogao da bude tek vrh sante leda, jer vlasti veruju da bi pravi broj njihovih žrtava mogao biti daleko veći.

Grant Vilijan Robišo (38) i Serisa Laura Rajli (31) iz Njuport Biča u Kaliforniji optuženi su za silovanje pomoću droge, oralni seks pomoću anestezije ili kontrolisane supstance, napad sa namerom izvšenja seksualnog napada, posedovanje kontrolisanih supstanci za prodaju i ilegalno posedovanje vatrenog oružja.

Na telefonu pronađeno stotine snimaka žena u nesvesti

Glavni razlog zbog kog istražitelji sumnjaju da su njihove žrtve samo dve u nizu jeste ono što su pronašli na Robišoovom telefonu: stotine snimaka žena u nesvesti, koje očito nisu mogle da daju pristanak na seks, prenosi CNN.

- Na temelju ovih dokaza verujemo da postoje mnoge neidentifikovane žrtve - rekao je advokat Okruga Oranž Kauntri Toni Rakaukas novinarima. Iako pronađenih snimaka ima više od 1000, Rakaukas nije rekao jesu li na njima iste ili različite žene. Na snimcima se takođe vide i Rajli i Robišo.

Advokati optuženog para rekli su da njih dvoje poriču optužbe prisilnog seksa i da su te optužbe štetne za prave žrtve silovanje. Ali, prema državnom tužilaštvu, Rajli i Robišo su sreli 32-godišnju ženu u restoranu u Njuport Biču u aprilu 2016. i pozvali je na zabavu, gde su je napili i drogirali, odveli u svoj stan i silovali.

Celi incident snimljen je mobilnim telefonom. Žrtva je otišla u policiju sledeći dan i u krvi su joj pronađeni tragovi različitih droga.

Žena se probudila u njihovom stanu nakon što su je napili u baru

Šest meseci kasnije, druga žena je navodno takođe silovana nakon što se sa njima napila u baru. Kako je rekla policiji, probudila se u njihovom stanu i vikala upomoć dok komšija nije pozvao policiju.

Moguće je da je ovaj par silovao i žrtve izvan Kalifornije, budući da je putovao na festival "Burning men" u Nevadi. Državno tužilaštvo je pozvalo moguće žrtve da se jave policiji.

- Verujemo da su optuženi koristili svoj dobar izgled i šarm kako bi smanjili inhibicije potencijalnog plena - rekao je Rakaukas.

Iako istražitelji žele da razgovaraju i sa pacijentima ovog hirurga, ništa ne upućuje da je i među njima bilo žrtava ovog silovateljskog para.

#Droga

#Silovanje

'