AKTUELNO

Desetine putnika obolelih tokom turističkog putovanja su danas zadržane na lečenju pošto je brod za krstarenje na kojem su bili, uplovio u holandsku luku Roterdam.

Oboleli putnici su bili na brodu "AIDA Perla". Nemački operater broda "Aida krusis" je saopštio da je posle "gastrointestinalne infekcije putnika" posada broda pojačala higijenske mere.

Holandska služba za hitne slučajeve je saopštila da se razbolelo 70 putnika čije je lečenje već počelo tokom putovanja.

Nije objavljeno koliko putnika je bilo na brodu.

"AIDA Perla" je najnoviji i najsavremeniji brod za krstarenje firme AIDA. Izgrađen u brodogradilištu firme "Micubiši" u Nagasakiju, u Japanu, isporučen je maja ove godine. Taj brod je dugačak 300 metara, a ima 1.643 kabine za 3.286 putnika, 16 paluba za putnike od ukupno 18, 12 restorana, tri snekbara i 14 kafea i barova.

Putnici se hrane u bifeima, snek-barovima i restoranima koji serviraju jela u regionalnom stilu Azije, Francuske, Španije i Venecije.

Putnicima su na brodu na raspolaganju zidovi za penjanje, vodeni tobogani, mini-golf, bioskop, šetalište s podom od stakla 45 metara nad površinom mora, "spa" i podavnice. Večernja zabava obuhvata kazino, diskoteku i pozorišne predstave koje su redovan deo ponude na svim brodovima firme AIDA.

#Bolest

#Brod

'