AKTUELNO

Fotografija je snimljena kamerama na pasoškoj kontroli,

Turska policija objavila je fotografiju mogućeg napadača na noćni klub u Istanbulu, u kojem je 39 osoba ubijeno, a 69 ranjeno u novogodišnjoj noći.

Fotografija je snimljena kamerama na pasoškoj kontroli, a poslednje informacije ukazuju da napadač nije turski državljanin.

Mediji navode da meta i način napada pokazuju da je u pitanju pripadnik takozvane Islamske države.

Pretpostavlja se da se napadač još nalazi u Istanbulu, a turska policija vrši opsežnu potragu. Nadzorne kamere snimile su i trenutak napada na osoblje i goste noćnog kluba "Reina".

Foto: Printscreen

Skoro dve trećine poginulih u napadu na noćni klub u Istanbulu su strani državljani, navela je turska novinska agencija Anadolija. Anadolija je navela da je od 39 žrtava 24 bilo iz drugih zemalja.

Teroristički napad koji se dogodilo u novogodišnjoj noći u Istanbulu odneo je živote 39 osoba, ranio 69 i ostavio nekoliko otvorenih pitanja.

Tokom cele noći i dana turska policija pokušava da ustanovi ko je izvršilac napada u jednom noćnom klubu tokom dočeka Nove godine.

U prvi mah su svi svetski mediji preneli da je napadač nosio kostim Deda Mraza, kao i da se posle toga presvukao i nestao, da bi premijer Turske Binali Jildirim to demantovao i sve vratio na početak.

Nedugo zatim, pojavio se novi snimak koji je opovrao prethodne navode, prikazan je muškarac koji sa automatskom puškom upada u noćni klub i nasumično ubija prisutne.

J. Stanković

#Deda mraz

#Napad

#Nova godina

#Terorizam

#Turska

'