AKTUELNO

Gosti emisije PRAVAC advokat Srđan Aleksić i prof dr Sreto Nogo, predsednik Udruženja građana „Osiromašeni uranijum” odgovaraće na pitanja: Šta je od dokumenata za podizanje tužbe protiv zemalja članica NATO koje su učestvovale u bombardovanju SR Jugoslavije do sada prikupljeno ? Zašto tužba koja je više puta najavljivana,20 godina nakon bombardovanja nije podignuta?

Nakon što je Komisija za istragu posledica NATO bombardovanja, koja je formirana pre godinu dana, iznela informacije da su deca rođena između 1999. i 2015. godine bila izložena toksičnom faktoru koji je uticao da budu podložni malignim bolestima , otvara se pitanje, koliko ovi medicinski izveštaju upotpunjuju tužbu protiv zemalja koje su učestvovale u bombardovanju SR Jugoslavije 1999. godine. Dobijeni rezultati istraživanja odnose se samo na decu, a ekspertski advokatski tim poseduje oko 500 dokumenata medicinske dokumentacije.

Kada se podnošenje tužbe može očekivati? Sa kakvim dokaznim materijalima raspolažemo? Da li će se tužbe podnositi našim ili njihovim sudovima? Kakva je sudska praksa do sada u slučaju Italijanskih volika koji su za vreme bombardovanja bili na teritoriji Kosova i Metohije a potom oboleli od malignih oboljenja? Budite uz emisiju Pravac autora i voditelja Ivane Majstorović večeras u 20h.

#Emisija Pravac

#najava

'