AKTUELNO

Legendarni karavan emisija 'Žikina šarenica' ovog vikenda ne ide daleko iz svoje baze, prestonice Srbije, pa subotnju emisiju najgledanija televizija u regionu - TV Pink, od 10 sati emituje iz srca grada, sa Topličinog venca, a u nedelju, 6. oktobra iz beogradske opštine Surčin.

Grad se rekonstruiše, dobija novi izgled, a o tome će sa Žikom Nikolićem govoriti Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, kao i gradski urbanista Marko Stojčić. O Topličinom vencu i spomeniku vojvodi Vuku u njegovom centru, govori Jovan Đorđević, dok će Dušica Bojić, direktorka istorijskog muzeja Srbije, otkriti još zanimljivih detalja naše bogate istorije.

Biće tu i princeza Jelisaveta Karadjordjević, kao i Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu. Glumci Aleksandar Lazić i Predrag Vasić najaviće premijeru pozorišne predstave „Arhangelov vojnik“, koja se bavi životnom pričom najmlađeg majora u istoriji ratovanja – Mihaila Madžarevića.

Uvek dobar štimung emisiji daje Minja Subota sa dečijim horom, ali pravi duh Beograda preneće nam legendarna beti Đorđević sa svoji numerama. U emisiji nastupaju i trubači Bojana Ristića, kao i Đura i “Mornari”.

#žikina šarenica

'