AKTUELNO

Emisija „Žikina šarenica“ na programu je i ovog vikenda od 10 časova na kanalu TV Pink, a voditelji Žika Nikolić i Marija Egelja predstaviće vam zanimljive goste, ali i fantastične priloge iz čitave Srbije.

Žika i Marija će u subotu ugostiti pesnikinju Miljanu Mikić, zatim autora knjiga „Američki špijun“ i „Počasni građanin“ Momčila Stojanovića kao i istoričara Nebojšu Damnjanovića. U goste dolaze i Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović” iz Zaječara, Miloša Đuričića umetničkog rukovodioca i glumca u ovom pozorištu, glumicu Natašu Petrović. Voditelji že razgovarati i sa Irfanom Mensurom, autorom I rediteljem predstave „Petra”, kao i sa Aleksandrom Sanjom Ilićem, autorom muzike za ovo ostvarenje.

Ekipa emisije „Žikina šarenica“ snimila je i prilog sa novootvorenog autoputa do Dimitrovgrada, a u okviru rubrike „Letnje uspomene“ vodimo vas u Herceg Novi.

Kada je o muzici reč, ove subote, kod Žike i Marije dolazi „OK bend”, koji će najaviti svoj koncert u beogradskom centru „Sava“ i izvesti svoje dve numere „Ti si moja lepota“ i „Blokiraj mu broj“. Svoju novu pesmu „Malo žalim“ izvešće pevač Dejan Zli Lazović, koji će u pratnji orkestra Časlava Ljubenovića otpevati i pesmu „Nesanica“. Pored njih, pesme „Osluškujem“ i „Lude noći“ izvešće Slađana Mandić, dok će čuvene pesme „Tamo daleko“ i „Dobro jutro Šumadijo“ otpevati Vesna Dimić i Biljana Petković.

U nedelju, kod Žike i Marije dolaze urednik magazina „Galaksija“ Stanko Stojiljković, predsednicca UO „Filmski centar Srbije“ Jelena Trivan, koja će govoriti o novom filmu Predraga Gage Antonijevića „Dara iz Jasenovca“, a tu će biti i Miss Interneta Sara Manjanović.

Ceo jedan segment emisije biće posvećen legendarnom voditelju Milovanu Iliću Minimaksu, koji je preminuo pre 14 godina. Poznati voditelj, zahvaljujući kome su mnoge današnje pevačice postale popularne, imao bi danas 81 godinu, a njegov 5. novemabr – datum njegovog rođenja – bio je povod da deo emisije „Žikina šarenica“ bude posvećen upravo njemu. O njegovom životu i radu govoriće Minja Subota i Hranislav Nikolić, a videćete i razgovor sa Minimaksovom porodicom.

Za dobru atmosferu će i u nedelju biti zaduženi muzički gosti – Tamara Žeželj koja će otpevati pesme „Daire” i „Sale”, zatim Ivana Šašić koja će izvesti numere „Da je meni da te vidim“ i „Šuška se šuška“, a uživaćete i u glasu Šekija Turkovića i njegovim pesmama „Tri kuće“ i „Boem“. Očekuje vas i gostovanje grupe „Luna“, a Renato Henc će uživo otpevati dve pesme „Ako nam je tako suđeno“ i „Opa, opa“.

Ne propustite još jedno izdanje emisije „Žikina šarenica“ u subotu i nedelju, 9. i,10. novembra, od 10 do 13 časova na TV Pink!

Autor: I.P.

#Televizija Pink

#žikina šarenica

'