AKTUELNO

Nova porodica u borbi za bolju budućnost!

Nakon što su Jelena Matijašević i Žarko Lazić uspešno izgradili dom Sekulićima, došlo je vreme za novu akciju! Ovog utorka od 22 časa na TV Pink upoznaćete porodicu Sarka iz Jarkovca, koja živi na rubu egzistencije. Desetočlana porodica nema čemu da se nada – katastrofalni uslovi ruše svaki san o boljem životu.

Foto: TV Pink Printscreen

Glava porodice Đura se još u detinjstvu suočio sa teškim životom, zbog čega je bio prinuđen da počne da radi.

Od 13. godine sam morao da počnem da radim. Othranio sam mamu i još jednu bolesnu sestru. Mnogo mi je krivo što nisam završio školu, što se nisam zaposlio, imao stalan posao, da othranim decu, kao svaki čovek – započinje Đura svoju priču.

Foto: TV Pink Printscreen

Za porodicu Sarka svaki dan je nova borba za preživljavanje u surovim uslovima. Sve što Đura jedva zaradi, daje za koricu hleba kako bi prehranio decu. Majka Sonja je ispričala kako su više gladni nego siti, i tako godinama.

Deca su mnogo bila gladna – rekla je Sonja, a Đura je dodao:
Meso nisu jeli, ima mesec dana.

Foto: TV Pink Printscreen

Uprkos tome što su gladni i što žive u nehumanim uslovima, deca imaju razumevanja za roditelje koji su u bezizlaznoj situaciji.

Mnogo mi bude teško, ali nemamo… - rekla je Đurina i Sonjina najstarija ćerka.

Foto: TV Pink Printscreen

Zbog velike nemaštine, porodica Sarka nema sredstava ni za lečenje, a zbog toga najviše ispaštaju deca. Kako je otkrio Đurin brat Bora, jedna od ćerki, Jelena, ima velike zdravstvene probleme.

Mora da ide kod očnog, zbog glave koja je boli – rekao je Bora.

Jelena se sa nepodnošljivim glavoboljama suočava svakodnevno, ali kako porodica nema ni za hranu, i ne pomišlja da se požali i zatraži lekarsku pomoć.

Jako mi je teško kad me boli glava – ispričala je Jelena, a njena starija sestra uplašena je za njen život:
Plašim se, ne daj Bože, da ima onu bolest.

Foto: TV Pink Printscreen

Još jedna prepreka za porodicu Sarka je i to što Đura ima zdravstvenih problema – jedna noga mu je kraća od druge, zbog čega je nosi gips čak godinu i po dana.

Ne sme da nosi teško, doktor mu je rekao da ne sme, ali on ipak nosi – ispričala je Sonja.

Foto: TV Pink Printscreen

Đuru ni zdravstveni problemi ne mogu da spreče u borbi za opstanak porodice – bez obzira na upozorenja lekara, on radi svakakve poslove i izlaže se riziku.

Ako treba, ja ću da se patim za života, radiću i sa ovakvom nogom, ali decu ne dam nikom. I da smo gladni, volimo se – poručio je Đura.

Da li je konačno došlo vreme da se porodici Sarka vrati osmeh na lice i da konačno dobiju nadu u bolju i lepšu budućnost, saznaćete u novoj epizodi najhumanijeg TV serijala “Kuća od srca” u utorak 26. novembra od 22 časa na TV Pink!

Autor: M.Đ.

#Jelena Matijašević

#Kuća od srca

#Televizija Pink

#emisija

#voditelj

#voditeljka

#Žarko Lazić

'